Hvorfor valgte jeg at tage Kurset XR Extended Range Limited Trimix.
16408
post-template-default,single,single-post,postid-16408,single-format-standard,wp-custom-logo,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Hvorfor valgte jeg at tage Kurset XR Extended Range Limited Trimix.

Hvorfor valgte jeg at tage Kurset XR Extended Range Limited Trimix.

Skrevet af Lars Bjørn Christiansen
 
Hvorfor tog jeg XR Extended Limited Range kurset ? Det har jeg ofte spurgt mig selv om, og i det følgende vil jeg prøve at komme svaret nærmere.?

tech7øv

Jeg har altid været nysgerrig efter vide noget mere om, hvad der sker med og i kroppen, når man dykker dybt og længe og hvordan man sammensætter det bedste mix til den ønskede dybde. Det kunne jeg selvfølgelig nok læse mig til ved selvstudier. Der findes udmærkede bøger på dette område som kan benyttes. Men for mig er det også væsentligt at kunne diskutere diverse problemstillinger med andre og det giver SSI’s XR og TXR kurser rig mulighed for. Og ja – jeg har fået meget viden og svar på en masse spørgsmål. Så den teoretisk del har jeg fået meget ud af, og jeg bruger det i min underbevidstheden hver gang, jeg dykker.

Er jeg så blevet en bedre dykker i praksis. Det er jeg ikke umiddelbart. Men jeg har gennem den praktiske del af kurset fået nogle redskaber til at blive en bedre dykker. Jeg har lært en masse om, at det er vigtigt at være opmærksom på hinanden, og at vi skal aftale hvilke roller hver har inden vi går i vandet. Det giver tryghed.

En af de vigtige ting jeg også har lært, er at håndtere en stagesflaske med O2 op til 100%. Jeg benyttede dog kun 50%, og på et dyk til 45 m i 20 min. betyder det en halvering af dekompressionstiden, hvis der bruges 26% på bunden og fra 21 m og til overfladen 50%. Det er ikke uvæsentligt.

tech4

Jeg er ikke kommet ind på benyttelse af helium til de dybe dyk. Det er en rigtig god erstatning for nitrogen og dermed eliminering af dykkerrus. Det er selvfølgelig væsentligt. Men det er dyrt, og for mig er de andre færdigheder vigtigere.

Så kort fortalt, jeg har taget kurset Extended Range limited Trimix for at få teoretisk viden og for at få redskaber til at blive en bedre dykker i praksis. Det sidste kan jeg selvfølgelig kun nå ved at øve mig hele tiden. Men jeg kan kun anbefale kurset til andre, som vil lidt videre med dykning og prøve nye udfordringer.

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.